Sydsudan

Sverige har ett sektionskansli i Juba, Sydsudan och Sveriges ambassadör i Khartoum är ackrediterad även till Sydsudan. Regeringen antog i november 2013 en ny strategi för utvecklingssamarbetet med Sydsudan för perioden 2014-2016 med en volym på sammanlagt 525 miljoner kronor. Stödet skall främst gå till hälsovård för kvinnor och barn och till enskilda organisationer som arbetar med att främja mänskliga rättigheter och försoning. Sverige har vidare ett omfattande humanitärt bistånd.

Sveriges Sydsudanpolitik drivs framför allt inom ramen för EU. EU:s politik till Sydsudan förmedlas bland annat av EU:s särskilde representant för Afrikas horn, EUSR Rondos, som regelbundet besöker regionen och för dialog med i Juba. Sverige bidrar med personal till FN:s fredsbyggande insats UNMISS.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet