Haiti

Sverige har ett honorärt generalkonsulat i Haiti. Sveriges ambassadör till Haiti är placerad i Stockholm. Haiti är det fattigaste landet på de amerikanska kontinenterna, och bland de 20 fattigaste länderna i världen. Landet drabbades hårt av en ödeläggande jordbävning i januari 2010, vilket gjort att ett omfattande internationellt stöd har utgått till landet under de senaste åren. Sverige har efter jordbävningen bidragit med betydande insatser till det humanitära arbetet för de drabbade. Stödet har kanaliserats genom multilaterala biståndsorganisationer.

Det finns några svenska företag som är verksamma i Haiti, bland annat Ericsson. Sveriges varuexport till Haiti uppgår till ungefär 30 miljoner SEK per år och består nästan uteslutande av verkstadsprodukter, men även en del pappersprodukter. Importen av haitiska varor är mer blygsam och motsvarar ungefär en halv miljon SEK per år.

Haiti är medlem i den regionala samarbetsorganisationen CARICOM, Caribbean Community.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 5 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida