Saint Vincent och Grenadinerna

Sveriges förbindelser med Saint Vincent och Grenadinerna är goda men relativt begränsade. Förbindelserna handhas av en Stockholmsbaserad ambassadör. Det finns ett svenskt honorärkonsulat i huvudstaden Kingstown som bistår ambassadören. 

Antalet svenska turister till öarna i Grenadinerna har ökat markant under de senaste åren och beräknas uppgå till närmare 500 personer per år. En handfull svenskar är permanent bosatta i landet, bland annat ett par hotellägare. Regeringen i Saint Vincent och Grenadinerna önskar ett ökat kommersiellt samarbete med Sverige, särskilt på it- och energiområdena - två strategiskt viktiga områden för att utveckla landet.

Handelsutbytet är begränsat och Sveriges varuexport till landet uppgår vanligen till en bit under 10 miljoner SEK per år, men har varierat kraftigt från år till år. Importen till Sverige från Saint Vincent och Grenadinerna är mycket blygsam.

Saint Vincent och Grenadinerna är medlem i den regionala sammanslutningen Caricom och den subregionala OECS, Östkaribiska staters organisation, samt använder den östkaribiska dollarn som sin valuta.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.