Malta

Redan år 1861 etablerade Sverige konsulära förbindelser med Malta och sedan 1874 är medlemmar av den tysk-svensk-maltesiska familjen Gollcher Sveriges honorärkonsuler i Valletta. Fem år efter det att Malta 1964 blivit självständigt upprättade Sverige diplomatiska förbindelser med öriket. Sedan i april 2005 är den Stockholmsbaserade ambassadören för den Heliga Stolen även ansvarig för Malta. Maltas relationer med Sverige sköts av dess ambassadör till Nederländerna.

Den svenska handeln med Malta har ökat under de senaste åren, men utgör en liten del av Sveriges totala utrikeshandel. Den svenska importen från Malta uppgick år 2013 till 431 miljoner kronor. Den svenska exporten till Malta uppgick till 1 102 miljoner kronor år 2013, varav merparten utgörs av råvaror och industriprodukter. På senare år har framför allt flera svenska internetbaserade spelbolag etablerat sig på Malta.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumrelger kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 13 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida