Hoppa till huvudinnehåll

Republiken Korea (Sydkorea)

Sveriges förbindelser med Sydkorea är långvariga och goda. Under Koreakriget 1950–53 bidrog Sverige med ett fältsjukhus i Busan. Diplomatiska förbindelser upprättades 1959 och en svensk ambassad i Seoul öppnades 1974.

Sydkorea är teknologiskt framstående och en viktig ekonomisk och politisk samarbetspartner för Sverige i Östasien. De svensk-koreanska näringsliven är nära sammanlänkade och Sydkorea hör till de största investerarna till Sverige under senare år, inklusive i batteriindustrin. Totalt är ca 120 svenska företag etablerade i Sydkorea och dessutom finns uppskattningsvis ytterligare ett par hundra företag representerade på marknaden genom lokala aktörer.

Sverige samarbetar aktivt med Sydkorea under samförståndsavtal inom innovation, forskning, industriell utveckling och försvar.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Sveriges förbindelser med omvärlden

Sverige har en lång tradition av aktiv utrikespolitik, med omfattande och nära bilateralt och multilateralt samarbete, såväl i vår del av världen som globalt.

Innehåll om Republiken Korea (Sydkorea)

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 25 träffar.

Laddar...