Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Artikel från Statsrådsberedningen

Svensk-franskt innovationspartnerskap uppdateras

Publicerad

Det svensk-franska partnerskapet för ett mer innovativt och grönt EU står i fokus när statsminister Stefan Löfven möter Frankrikes president Emmanuel Macron den 6–7 juni i Paris.

När statsministern besöker Paris denna vecka är syftet att ta nästa steg i det strategiska partnerskapet mellan Sverige och Frankrike som undertecknades i Göteborg i november 2017.

Syftet med det svensk-franska partnerskapet är att arbeta tillsammans för att genom innovation möta den digitala omvandlingen och klimatomställningen, skapa nya jobb och bevara den sociala sammanhållningen.

”Sverige och Frankrike är världsledande på området grön innovation och kan bidra till övergången till ett mer hållbart samhälle. De länder och företag som är först ut med sina lösningar kommer inte bara att öka sin konkurrenskraft, de kommer också att lägga grunden till morgondagens exportframgångar och nya jobb” skrev Stefan Löfven och Emmanuel Macron i en gemensam debattartikel på DN Debatt i samband med att partnerskapet undertecknades.

Mer information om det uppdaterade partnerskapet kommer att publiceras inom kort

Under besöket i Paris kommer Emmanuel Macron och Stefan Löfven även att diskutera andra aktuella EU-frågor. Statsministern träffar också den franske premiärministern Édouard Philippe för överläggningar. Tillsammans med näringsminister Agnès Pannier-Runacher besöker Stefan Löfven också Ericsson, samt diskuterar ojämlikhet, kvinnors deltagande på arbetsmarknaden och en rättvisare globalisering tillsammans med G7-ländernas arbetsmarknadsministrar.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.