Hoppa till huvudinnehåll

Carl-Oskar Bohlin deltog vid MSB:s chefsdagar

Publicerad

Onsdagen den 19 oktober gjorde Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar, sitt första verksamhetsbesök som statsråd.

  • Minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin står på en scen och håller ett tal på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps chefsdagar.

    Minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin talar på MSB:s chefsdagar

    Foto: Tom Samuelsson/Regeringskansliet

  • Minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin och MSB:s generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka står på scen och blir fotograferade av en man med mobilkamera.

    Minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin och MSB:s generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka

    Foto: Tom Samuelsson/Regeringskansliet

Bohlin deltog vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB) chefsdagar på Lidingö i Stockholm. Där samlades Myndighetens chefer från hela landet för att diskutera omvärldsläget, ledarskap och framtiden för civil beredskap.

Ministern för civilt försvar höll ett kort anförande till MSB:s chefer tillsammans med generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka, och svarade på frågor.

− Att stärka samhällets robusthet mot kriser och antagonistiska hot är en prioriterad fråga för den nya regeringen. MSB har en viktig och central roll i detta arbete. Jag ser fram emot en fortsatt dialog och ett nära samarbete med myndigheter med uppgift att stärka Sveriges civila försvar och krisberedskap, sade Bohlin i samband med mötet.

Laddar...