Ann Linde har bytt ansvarsområde, från den 10 september 2019 är hon utrikesminister.

Utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor

-

EU- och handelsminister

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Ann Linde delar ut diplom till internationella toppstudenter

Publicerad

Global Swede-diplom kommer att delas ut till ett 20-tal internationella högskolestudenter vid en ceremoni på Utrikesdepartementet den 21 maj. Studenterna har utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap och visat sig vara goda representanter för både Sverige och det egna landet.

Det är för nionde året i rad som diplomeringsceremonin för Global Swede anordnas av Utrikesdepartementet och Svenska institutet. Under ceremonin kommer utrikeshandelsminister Ann Linde, Svenska institutets vikarierande generaldirektör Mikaela Fredriksén Tollin och gruppchef på UD:s enhet för främjande och hållbart företagande Gabriella Augustsson att uppmärksamma 26 studenter från länder runt om i världen.

Global Swede är en del av regeringens och Svenska institutets arbete med att bygga långsiktiga relationer med internationella studenter i Sverige. Syftet är att skapa broar av gränsöverskridande och multikulturella nätverk som ska bidra till svensk handel och gynna arbetet med att nå framtida lösningar.

– Global Swede är ett sätt att säga tack till några av våra mest innovativa internationella studenter. Studenter från andra länder spelar en viktig roll i våra internationella relationer och jag hoppas att utmärkelsen kan uppmuntra till fortsatt utbyte och relationer med Sverige, säger Ann Linde.

Bilder från Global Swede 2019 kommer att finnnas på Regeringskansliets bildbank efter ceremonin. Alla bilder får användas med Sofia Nahringbauer, Regeringskansliet i credits.

Länk till Regeringskansliets bildbank

Global Swede finns också på Twitter: #GlobalSwede

Kontakt

UD:s presstjänst
Telefon 08-405 50 10
e-post till UD:s presstjänst
Klara Linder
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00