Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Jämtland nästa på landsbygdsministerns Sverigeresa

Publicerad

Imorgon, fredag 24 maj, reser landsbygdsminister Jennie Nilsson vidare till Jämtland på sin Sverigeresa. Under besöket kommer landsbygdsministern att göra två verksamhetsbesök i Strömsund och hålla ett anförande vid Inlandstinget 2019 i Östersund.

Efter att landsbygdsministern i början på veckan besökte Västernorrland reser statsrådet nu vidare till Jämtland. Första besöket på Jämtlandsresan blir till Hotell Gamla Teatern i Östersund där Inlandstinget i år hålls. Inlandstinget arrangeras årligen av Inlandskommunerna ekonomisk förening (IEF) och i år även tillsammans med Föreningen Sveriges Vattenkraftskommuner (FSV), Inlandsbanan AB (IBAB) och Östersunds kommun.

Efter anförandet åker landsbygdsministern till Hammerdal i Strömsund för besök på Vindkraftcentrum.se. Vindkraftcentrum.se är ett regionalt projekt för regional samordning av vindkraft i Jämtlands län. Projektet drivs av Strömsunds kommun och är en del av Nätverket för vindbruk som finansieras av Energimyndigheten.

I Hammerdal besöker landsbygdsministern även företaget Norrlands Trähus. Under besöket kommer Jennie Nilsson att träffa ledning och fackliga företrädare på företaget samt gå en rundvandring i fabriken.

- Det finns inte bara en landsbygd i Sverige. Våra svenska landsbygder skiljer sig åt, från norr till söder, öst till väst och från kustland till inland. Jag ser fram emot att imorgon besöka Östersund och Strömsund för samtal om vilka utmaningar och möjligheter som finns här i Jämtland, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Program för fredag 24 maj

Kl. 09.00 Anförande vid Inlandstinget 2019
Plats: Hotell Gamla Teatern, Thoméegränd 20, Östersund

Kl. 11.20 Besök på Vindkraftcentrum.se
Plats: Storgatan 43, Hammerdal

Kl. 12.40 Besök på Norrlands Trähus
Plats: Åsen 175, Hammerdal

Media är välkomna att delta under hela programmet. För anmälan vänligen kontakta pressekreterare Hanna Alexandersson.

Kontakt

Hanna Alexandersson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson
Telefon (växel) 08-405 10 00