Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans talar vid Lika villkorskonferensen och tar del av Luleå Energis arbete med kompetensförsörjning

Publicerad

I morgon, tisdag den 19 november, reser Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning till Luleå för att tala vid Lika villkorskonferensen som anordnas av Luleå tekniska universitet. På dagordningen står också bland annat studiebesök vid Luleå Energi för att ta del av organisationens arbete med kompetensförsörjning samt ett studiebesök vid Solkraftsparken.

Lika villkorskonferensen samlar representanter bland Sveriges universitet och högskolor och arrangeras av Luleå tekniska universitet. Matilda Ernkrans kommer att föreläsa om regeringens högskolepolitik och arbetet för en trygg högskola med bättre villkor för studenter och anställda.
 
Under eftermiddagen besöker Matilda Ernkrans Luleå Energi för att bland annat ta del av hur organisationen arbetar med kompetensförsörjning för att säkra regionens energiomställning. Matilda Ernkrans kommer också att besöka Solkraftsparken.

Program

10.20 Talar vid Lika villkorskonferensen, Luleå tekniska universitet, Luleå
 
11.30 Träffar representanter för studentkåren, Luleå tekniska universitet, Luleå

12.30 Besöker Luleå Energi och Solkraftsparken, Luleå Energi, Luleå
 
14.30 Besöker läkarutbildningen och samtalar om framtida kompetensförsörjning för läkare och sjuksköterskor i regionen, Sunderby sjukhus, Södra Sunderbyn
 
Media är välkomna att delta både vid besöket vid Luleå Energi och Sunderby sjukhus. Det finns möjlighet till intervju. Kontakta pressekreterare Mirjam Kontio.

Presskontakt

Mirjam Kontio
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00