Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021.

Pressmeddelande från Socialdepartementet

Ny generaldirektör för TLV

Publicerad

Regeringen har idag, torsdagen den 28 november, utsett Agneta Karlsson till ny generaldirektör för myndigheten Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV). Hon tillträder tjänsten den 2 december 2019.

– Jag är väldigt glad över att vi nu får Agneta Karlsson som generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Agneta är inte bara en erfaren chef och ledare, hon har dessutom en gedigen erfarenhet av hälso- och sjukvårdsområdet, säger socialminister Lena Hallengren.

Agneta Karlsson har mångårig erfarenhet i både läkemedelsbranschen och på Socialdepartementet, där hon varit statssekreterare med ansvar för bland annat hälso- och sjukvårdsfrågor.

– Jag är stolt över uppdraget och ser fram emot att tillsammans med personalen på myndigheten bidra till att utveckla tandvårds- och läkemedelsområdet. I Sverige bedrivs världsledande forskning och utveckling av nya läkemedel och medicinteknik. Här hoppas jag att vi på TLV kan fortsätta bidra till Sveriges ambition att vara en ledande nation inom life science, säger Agneta Karlsson.

För kontaktuppgifter till Agneta Karlsson, maila presskommunikatör André Vifot Haas.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV)

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket har till uppgift att pröva om ett läkemedel, en förbrukningsartikel eller en tandvårdsbehandling ska subventioneras av samhället. Myndigheten bidrar också till god service och tillgänglighet på apotek.

Presskontakt

Jasmina Sofic
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter