Åsa Lindhagen har bytt ansvarsområde, från den 5 februari är hon finansmarknadsminister och biträdande finansminister.

Jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.

-
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Medel för att utveckla boendelösningar för vissa ensamkommande unga

Publicerad

Regeringen har i regleringsbrevet för 2020 beslutat att prioritera medel för att utveckla boendelösningar för vissa ensamkommande unga.

Länsstyrelsen i Jönköpings län tilldelas 60 miljoner kronor under 2020 för att fördela till insatser som syftar till att skapa beredskap och kapacitet i mottagandet och att utveckla samverkan mellan kommunerna.

Länsstyrelsen ska i fördelningen av dessa medel prioritera de län där det finns kommuner som har ett särskilt behov av att utveckla boendelösningar för ensamkommande unga som har beviljats uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå. Det handlar bland annat om kommuner där många unga väntas skrivas ut från anläggningsboende efter årsskiftet och där behovet av att snabbt hitta boendelösningar är stort.

– Människor som kommer till vårt land ska få bästa möjliga förutsättningar att etablera sig här. Särskilt gruppen ensamkommande unga som omfattas av gymnasielagen har ett behov av trygghet. Nu stärker vi kommunernas förutsättningar för ett hållbart mottagande, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen.

Vid frågor, kontakta Nicole Goufas, pressekreterare till Åsa Lindhagen.

 

Presskontakt

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon (växel) 08-405 10 00