Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Regeringsbeslut om stöd till kollektivtrafiken

Publicerad

Regeringen har beslutat om en stödförordning som ger Trafikverket i uppgift att pröva ansökningar från de regionala kollektivtrafikmyndigheterna om ersättning för minskade biljettintäkter i kollektivtrafiken med anledning av coronapandemin.

Regeringen presenterade i maj ett tillfälligt riktat bidrag på tre miljarder kronor till de regionala kollektivtrafikmyndigheterna som ersättning för minskade biljettintäkter till följd av utbrottet av det nya coronaviruset under perioden 1 mars – 30 juni 2020 jämfört med motsvarande period 2019. Trafikverket får nu i uppgift att ta emot och pröva ansökningar om ersättning.

Presskontakt

Lovisa Alm
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00