Isabella Lövin har entledigats, Miljö- och klimatminister samt vice statsminister

-

Minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister

-

Biståndsminister

-
Pressmeddelande från Miljödepartementet

Isabella Lövin deltar i WEF-event om klimatneutral tung industri

Publicerad

Den 10 november deltar miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin i panelen under Världsekonomiskt forums digitala session Global Outlook: The Road to COP26, som handlar om klimatomställningen för tung industri. Sessionen är öppen för alla att delta i och följa.

Sessionen inleder industridagen av Världsekonomiskt forums digitala möte ”Race to zero dialogues” som pågår 10-12 november. Mötet är i sin tur en del av FN:s klimatkonvention UNFCCC:s kampanj ”Race to zero” för att öka takten i klimatomställningen inför FN:s nästa klimatmöte, COP26. Den session som miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin deltar i hålls den 10 november 08.15-09.00 (svensk tid).

Att delta i eller att följa sessionerna under ”Race to zero dialogues” är öppet för alla och gratis.

Isabella Lövin kommer att delta i panelen tillsammans med Sharan Burrow, generalsekreterare International Trade Union Confederation; Nigel Topping, företagare från Storbritannien och utsedd till “COP26 Climate Champion”; Gonzalo Muñoz, chilensk företagare inom cirkulär ekonomi som också utsetts till ”COP26 Climate champion”; Alan Knight, hållbarhetschef på ArcelorMittal; och María Mendiluce, Chief Executive Officer, We Mean Business Coalition.

Sessionen modereras av Anthony Robert Hobley, Executive Director, Mission Possible, World Economic Forum. Sessionen där Isabella Lövin deltar arrangeras av Mission Possible Platform tillsammans med International Trade Union Confederation (ITUC). Mission Possible Platfom är en sammanslutning av företag, expertorganisationer och regeringar. Initiativet vill minska utsläpp från tung industri genom innovation, tekniköverföring, policyutveckling, och finansieringslösningar för att stödja offentliga och privata partners i deras arbete.

Presskontakt

Jakob Lundgren
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminiser Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Anna Söderström
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00