Pressmeddelande från Miljödepartementet

Per Bolund deltar på klimatmöte med High Ambition Coalition

Publicerad

I dag deltar Per Bolund på High Ambition Coalitions klimatmöte. På mötet kommer man bland annat att diskutera hur gruppen ska arbeta för att FN:s klimatmöte COP26 ska bli en framgång.

High Ambition Coalition är en sammanslutning av länder som uttalat att de har en ambitiös klimatpolitik. Gruppen bildades i anslutning till Parisavtalet 2015 och har som mål att bidra till att världens länder ökar takten i klimatarbetet.

Vid dagens möte kommer gruppen att diskutera vad ett ambitiöst utfall av klimatmötet COP26 är och hur High Ambition Coalition kan bidra till att man når dit. Per Bolund kommer lyfta vikten av att G20-länderna, inför COP26, presenterar datum för klimatneutralitet och planer för hur de ska nå dit.

Presskontakt

Josefin Sasse
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Per Bolund
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil +46730779469
e-post till Josefin Sasse