Pressmeddelande från Miljödepartementet

Per Bolund möter John Kerry USA:s särskilda sändebud för klimatfrågor

Publicerad

Idag möts miljö- och klimatminister Per Bolund och USA:s särskilda sändebud för klimatfrågor John Kerry. Vid det digitala mötet kommer de bland annat att diskutera det fortsatta arbetet fram till FN:s klimatmöte COP26.

– Jag är glad att kunna hälsa USA välkomna tillbaka till Parisavtalet och ser fram emot samtalet med John Kerry. Klimatkrisen är här och nu och då är internationellt samarbete viktigare än någonsin. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan bidra till en global omställning som gör att vi uppnår klimat- och miljömålen, säger miljö- och klimatminister Per Bolund.

Per Bolund och John Kerry kommer bland annat att diskutera de svenska satsningarna på tillverkning av fossilfritt stål och hur den finansiella sektorn kan medverka i arbetet mot ett klimatneutralt samhälle.

De kommer även att diskutera hur miljökonferensen Stockholm+50 nästa sommar kan bidra till momentum för breda klimatåtgärder.

Presskontakt

Josefin Sasse
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Per Bolund
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil +46730779469
e-post till Josefin Sasse

Faktaruta

Stockholm+50 är det högnivåmöte som regeringen står värd för under nästa år, 50 år efter FN:s första miljökonferens.