Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Amanda Lind deltog i webbinariet ResiliArt om internationellt kultursamarbete

Publicerad

Kulturrådet och Svenska Unescorådet arrangerade den 21 maj, på den internationella dagen för kulturell mångfald, dialog och utveckling, ett samtal om konstnärlig frihet, 2005-konventionen och vikten av internationellt samarbete för en mer motståndskraftig kultursektor i Sverige och internationellt efter pandemin. Webbinariet är del av en global rörelse av öppna virtuella samtal och debatter för kulturaktörer som under det senaste året inkluderat 270 dialoger i 110 länder.

I det avslutande samtalet tillsammans med Svante Weyler, Ordförande för Kulturrådets styrelse, diskuterades bl.a. nya möjlighet för kulturen efter pandemin.

- Kulturen är grundläggande för demokratin och yttrandefriheten, såväl i Sverige som internationellt. Det är mycket viktigt att vi ser till att ge stöd till kulturaktörer runt om i världen för att säkerställa en hållbar, global kultursektor, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

På webbinariet deltog även bl.a. Karima Bennoune, FN:s särskilda rapportör om kulturella rättigheter, regionala kulturaktörer i Sverige och intresseorganisationer.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller skicka e-post till Kulturdepartementets registrator.

Presskontakt

Desha Svenneborg
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-093 50 60
e-post till Desha Svenneborg