Pressmeddelande från Miljödepartementet

Annika Strandhäll möter EU:s miljökommissionär

Publicerad

Imorgon möts klimat- och miljöminister Annika Strandhäll och Virginijus Sinkevičius, EU:s kommissionär för miljö, hav och fiske, i Bryssel. Vid mötet kommer de bland annat att diskutera det kommande svenska ordförandeskapet i EU och FN-miljömötet Stockholm+50.

Annika Strandhäll och Virginijus Sinkevičius kommer att diskutera vilka frågor på miljöområdet som kan komma att bli viktigast för Sverige att hantera som ordförande i EU våren 2023. EU-kommissionen har ett stort antal lagförslag på miljö- och klimatområdet på gång som kommer att vara aktuella för förhandling under det svenska ordförandeskapet. De kommer även att diskutera några av de förslag som EU-kommissionen planerar att lägga fram under 2022 om bland annat kemikalier och förpackningar. Dessa blir ett viktigt bidrag för att främja utvecklingen av säkra och hållbara produkter och ge skjuts åt omställningen till en giftfri cirkulär ekonomi.

En ytterligare agendapunkt är hur det kommande FN-miljömötet Stockholm+50 i juni i år kan bidra till nytänkande åtgärder för ett hållbart samhälle och miljö.

Presskontakt

Albin Nordin
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister Annika Strandhäll
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-0888324
e-post till Albin Nordin