Pressmeddelande från Finansdepartementet

Finansminister Mikael Damberg deltar i World Economic Forum i Davos

Publicerad

Den 22-26 maj anordnas årsmötet för World Economic Forum i Davos. Vid årsmötet kommer finansminister Mikael Damberg att delta för att bland annat diskutera ekonomisk politik i ett osäkert läge och hur framtidens jobb kan skapas genom den gröna nyindustrialiseringen. Årets tema för konferensen är: ”History at a Turning Point: Government Policies and Business Strategies”.

Pandemins ekonomiska konsekvenser, klimathotet och Rysslands anfallskrig mot Ukraina har skapat ett osäkert ekonomiskt läge. Mot denna bakgrund reser finansminister Mikael Damberg till World Economic Forums årsmöte i Davos för att delta i möten och paneler för att bland annat diskutera frågor inom grön omställning, ekonomisk politik och framtidens jobb.

– Sverige ligger långt fram i klimatomställningen samtidigt som tiotusentals nya jobb nu växer fram i den gröna nyindustrialisering som pågår över hela landet. Detta sker bland annat tack vare stora gröna investeringar och en tydlig politisk riktning. Med regeringens arbete för en hållbar klimatomställning och en grön nyindustrialisering vill vi visa omvärlden hur klimatarbetet inte bara är moraliskt rätt gentemot våra barn och barnbarn, den skapar också framtidens jobb och exportmöjligheter, säger finansminister Mikael Damberg.

Finansministern kommer även att delta i samtal om Sveriges roll i ett förändrat säkerhetspolitiskt läge samt delta i flertalet bilaterala möten.

Urval ur finansministerns program:

  • Medverkar i ett panelsamtal på temat: ”Where Will the Jobs of Tomorrow Come From?”
  • Deltar i en diskussion tillsammans med personer från näringslivet och regeringsrepresentanter från andra länder på temat: ”Revitalizing the Transatlantic Alliance”
  • Deltar med Finlands utrikesminister i ett panelsamtal på temat: “NATO in the Nordics”

För intervjuförfrågningar, kontakta pressekreterare. Se presskontakt nedan.

Presskontakt

Per Strängberg
Pressekreterare hos finansminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-093 90 56
e-post till Per Strängberg