Startsidan

Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

 • Pressträff med statsministern 17 augusti 2022

  I dag onsdag den 17 augusti håller statsminister Magdalena Andersson pressträff tillsammans med finansminister Mikael Damberg och energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar.

 • Statsministern tog emot Tysklands förbundskansler Olaf Scholz

  Statsminnister Magdalena Andersson och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz skakar hand i Sagerska Platset framör Sveriges och Tysklands fanor.
  Statsminister Magdalena Andersson tog emot Tysklands förbundskansler Olaf Scholz i Sagerska huset. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

  Tisdag den 16 augusti tog statsminister Magdalena Andersson emot Tysklands förbundskansler Olaf Scholz i Sagerska huset. Under besöket har Andersson och Scholz diskuterat de nära relationerna mellan Sverige och Tyskland, det nya säkerhetsläget efter Rysslands invasion av Ukraina samt den ekonomiska utvecklingen.

  Statsministern och förbundskanslern diskuterade dessutom grön industri och omställning, och besökte därför även Scania i Södertälje.

 • Statsministern deltog i ett informellt nordiskt statsministermöte i Oslo

  Magdalena Andersson, Sanna Marin, Jonas Gahr Støre, Mette Frederiksen og Katrín Jakobsdóttir.
  Nordiska statsministermötet i Oslo 15 augusti 2022. Från vänster: Magdalena Andersson, Sanna Marin, Jonas Gahr Støre, Mette Frederiksen och Katrín Jakobsdóttir. Foto: Torbjørn Kjosvold/Forsvaret (Norge)

  Måndag den 15 augusti deltog statsminister Magdalena Andersson i ett informellt nordiskt statsministermöte i Oslo. Tysklands förbundskansler anslöt till mötet i Oslo på eftermiddagen för ett separat tysk-nordiskt möte med de nordiska statsministrarna.

Foto: Johnér bildbyrå

Sverige kan bättre: Regeringens prioriteringar

Regeringen har tre prioriteringar: Bryta segregationen och bekämpa brottsligheten, skapa jobb genom att driva på klimatomställningen och ta tillbaka kontrollen över välfärden.

Pressinformation
Pressinformation Illustration: Regeringskansliet

Presskontakter 15–22 augusti

Den 15–22 augusti har statsråden hjälp av följande pressekreterare.

M agdalena Andersson och Peter Hultqvist omgivna av militärer utomhus.
Statsminister Magdalena Andersson och försvarsminister Peter Hultqvist på plats hos Försvarsmakten i Boden, där de höll en gemensam pressträff den 7 augusti för att berätta om regeringens beslut att Försvarsmakten ska skicka instruktörer till Storbritannien för att genomföra militär grundutbildning för ukrainska medborgare. Foto: Försvarsmakten

Sverige utbildar ukrainska soldater i Storbritannien

Regeringen har beslutat att Försvarsmakten ska skicka instruktörer till Storbritannien för att genomföra militär grundutbildning för ukrainska medborgare, som sedan kan tjänstgöra i Ukrainas försvarsmakt. Syftet är att möjliggöra för Ukraina att upprätthålla och stärka sin försvarsförmåga.

Morgan Johansson
Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson Foto: Regeringskansliet

Fler åtgärder för att motarbeta våldsbejakande extremism och terrorism

Den 8 augusti höll justitie- och inrikesminister Morgan Johansson en pressträff där fler av regeringens åtgärder för att motarbeta våldsbejakande extremism presenterades.

Statsminister Magdalena Andersson under besöket till Ukraina.
Statsminister Magdalena Andersson under besöket till Ukraina. Foto: Regeringskansliet

Magdalena Andersson besökte Ukraina

Statsminister Magdalena Andersson träffade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kiev den 4 juli. Under dagen besökte statsministern också städerna Borodjanka och Butja.

Bild: Regeringskansliet

Viktigare lagar och förordningar inför halvårsskiftet 2022

Informationsmaterialet innehåller en sammanfattning av de viktigare lagar och förordningar som träder i kraft kring halvårsskiftet 2022.

Utrikesminister Ann Linde stående vid bord i mötesrum i Natos högkvarter i Bryssel.
Utrikesminister Ann Linde vid Natos högkvarter i Bryssel. Foto: Nato

Sverige och Finlands anslutningsprotokoll till Nato undertecknades i Nordatlantiska rådet

Utrikesminister Ann Linde deltog vid sammanträde i Nordatlantiska rådet (NAC) den 5 juli 2022 i Natohögkvarteret i Bryssel där samtliga Natoländer undertecknade anslutningsprotokollen för Sverige och Finland. Undertecknandet innebär att alla Natoländer kan gå vidare och ratificera protokollen, vilket möjliggör svenskt och finskt medlemskap i Nato.

Foto: Johnér Bildbyrå

Sverige ordförande för EU:s strategi för Östersjöregionen

Från den 1 juli tar Sverige över ordförandeskapet i EU:s Östersjöstrategi som sträcker sig till den 30 juni 2023. Ett viktigt fokus för Sveriges ordförandeskap blir att väcka liv i det arbete som delvis varit vilande under pandemin och verka för att strategins nya handlingsplan genomförs.

Innehåll från regeringen och Regeringskansliet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 53267 träffar.