Startsidan

Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

 • EU:s ledare möttes i Bryssel – Ukraina och europeisk konkurrenskraft högst på agendan

  Interiör från Europeiska rådet
  Statsminister Ulf Kristersson vid runda bordet i Europeiska rådet med rådets ordförande Charles Michel närmast till vänster om sig. Foto: European Union

  Statsminister Ulf Kristersson träffade sina EU-kollegor i Europeiska rådet 23–24 mars. FN:s generalsekreterare António Guterres deltog vid mötet med EU:s stats- och regeringschefer.

 • EU:s ledare möttes i Bryssel – Ukraina och europeisk konkurrenskraft högst på agendan

  Interiör från Europeiska rådet
  Statsminister Ulf Kristersson vid runda bordet i Europeiska rådet med rådets ordförande Charles Michel närmast till vänster om sig. Foto: European Union

  När statsminister Ulf Kristersson träffade sina EU-kollegor i Europeiska rådet 23–24 mars antogs slutsatser om Ukraina, konkurrenskraft, ekonomi, energi och migration. FN:s generalsekreterare António Guterres deltog vid mötet med EU:s stats- och regeringschefer och tog särskilt upp de globala konsekvenserna av Rysslands krig i Ukraina.

Statsminister Ulf Kristersson gör "high five" med barn i Hovsjö basketförening
Statsminister Ulf Kristersson besöker basketförening i Hovsjö, Södertälje. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

100 miljoner kronor till att utveckla idrottsverksamhet i utsatta områden

Riksidrottsförbundet får bidrag på 100 miljoner kronor för att utveckla idrottsverksamhet främst för barn och unga i utsatta områden. Insatser ska ske i områden där det finns förutsättningar för långsiktigt arbete och huvudsakligen i områden där kriminella har en inverkan på lokalsamhället samt i direkt angränsande områden med socioekonomiska utmaningar.

Illustration: Regeringskansliet

Nu ökar vi kvinnors frihet att bestämma över sina liv

Den internationella kvinnodagen den 8 mars uppmärksammar flickor och kvinnors rättigheter över hela världen. Regeringens arbete inom jämställdhetspolitiken handlar bland annat om krafttag mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck, satsningar på kvinnors hälsa liksom att ta nya steg för att öka den ekonomiska jämställdheten.

Statsminister Ulf Kristersson och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg i var sin talarstol.
Statsminister Ulf Kristersson och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Statsminister Ulf Kristersson tog emot Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg

Den 7 mars tog statsminister Ulf Kristersson emot Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg i Stockholm. I samband med besöket bjöd statsministern in partiledarna för de riksdagspartier som står bakom den svenska Natoanslutningen för ett gemensamt möte med generalsekreteraren. Vid ett extra regeringssammanträde under tisdagskvällen fattade regeringen även det formella beslutet om att lämna den svenska Nato-propositionen till riksdagen.

Finansminister Elisabeth Svantesson i en talar framför en fond av EU- och Sverigeflaggor
Finansminister Elisabeth Svantesson. Foto: Regeringskansliet

Besvärligt läge i ekonomin

Svensk ekonomi befinner sig i ett besvärligt läge. Det meddelade finansminister Elisabeth Svantesson på en pressbriefing den 1 mars. Den övergripande bilden ligger dock i linje med Finansdepartementets bedömning från december.

Flygplan
Sverige har skickat materiel och räddningspersonal till Turkiet. Foto: Jonas Holmberg/Försvarsmakten

Sveriges stöd till jordbävningsdrabbade i Turkiet och Syrien

Med anledning av den mycket svåra humanitära situationen till följd av jordbävningarna som drabbat Turkiet och Syrien bidrar Sverige med humanitärt stöd samt bistår med experter och materiel till de drabbade områdena. I rollen som EU-ordförande har Sverige aktiverat rådets krishanteringsmekanism i syfte att samordna medlemsstaternas stöd samt tagit initiativ till att tillsammans med EU-kommissionen stå värd för en givarkonferens i Bryssel i mars.

Foto: Tomas Ärlemo/Svenska Kraftnät

Energikrisen

Här samlas information om åtgärder för att säkerställa en väl fungerande elmarknad i Sverige.

Billström står i talarstolen i riksdagen
Den 15 februari presenterade utrikesminister Tobias Billström regeringens utrikespolitiska deklaration i riksdagen. Utrikesdeklarationen sammanfattar regeringens utrikespolitiska prioriteringar för 2023. Foto: Anders Löwdin/Riksdagen

Regeringens utrikesdeklaration 2023

Utrikesminister Tobias Billström presenterade regeringens utrikespolitiska deklaration i riksdagen. Årets utrikesdeklaration är Tobias Billströms första som utrikesminister.

Illustration: Regeringskansliet

Sveriges EU-ordförandeskap 2023

Det första halvåret 2023 är Sverige ordförande i EU:s ministerråd. Det innebär att Sverige kommer leda arbetet i rådet.

Innehåll från regeringen och Regeringskansliet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 30661 träffar.