Hoppa till huvudinnehåll

Startsidan

Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

 • Statsminister Ulf Kristersson tar emot Finlands president

  Tisdag den 23 april tar statsminister Ulf Kristersson emot Finlands president Alexander Stubb för överläggningar i Rosenbad. I anslutning till mötet anordnas ett fototillfälle och en pressträff. Mötet sker inom ramen för presidentens två dagar långa statsbesök i Sverige, som äger rum på inbjudan av H.M. Konungen.

  Statsministern och presidenten kommer bland annat diskutera säkerhets- och försvarspolitiska frågor som stödet till Ukraina och förberedelser inför Natos toppmöte i Washington.

 • Konkurrenskraft var i fokus på extrainsatt EU-toppmöte

  Ulf Kristersson i samtal under Europeiska rådet.
  Statsminister Ulf Kristersson under Europeiska rådet den 17-18 april 2024. Foto: Europeiska unionen

  På ett extrainsatt möte i Europeiska rådet som pågick den 17-18 april diskuterade EU:s stats- och regeringschefer hur den långsiktiga europeiska konkurrenskraften kan förbättras. Det handlade bland annat om frågor som att stärka EU:s inre marknad, förenkla byråkratin för företag och säkerställa en stabil och förutsägbar energiproduktion.

 Finansminister Elisabeth Svantesson
Finansminister Elisabeth Svantesson Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Regeringen överlämnade 2024 års ekonomiska vårproposition

Den 15 april överlämnade regeringen 2024 års ekonomiska vårproposition och vårändringsbudgeten för 2024 till riksdagen. Budgeten bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Sverigedemokraterna.

Utbildningsminister Mats Persson och USA:s ambassadör Erik D. Ramanathan.
Utbildningsminister Mats Persson och USA:s ambassadör Erik D. Ramanathan. Foto: Margareta Stridh/Regeringskansliet

Regeringen signerade rymdavtalet Artemis

Den 16 april undertecknade utbildningsminister Mats Persson Artemisavtalet som innehåller ett antal principer för utforskning av och uppförande i rymden. Det ger även Sverige möjligheter att delta i den internationella USA-ledda satsningen Artemisprogrammet.

Den 11 april presenterade regeringen under en presskonferens ett paket med åtgärder som ska stärka det civila försvaret och cybersäkerheten. Ministrar som deltog var Carl-Oskar Bohlin och Acko Ankarberg Johansson.
Satsningarna på totalt 385 miljoner kronor i vårändringsbudgeten 2024 är en del av regeringens arbete för att öka takten i att utveckla det civila försvaret. Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

385 miljoner kronor till satsningar på civilt försvar och cybersäkerhet

Den 11 april presenterade regeringen ett paket med åtgärder som ska stärka det civila försvaret och cybersäkerheten. Satsningarna på totalt 385 miljoner kronor i vårändringsbudgeten 2024 är en del av regeringens arbete för att öka takten i att utveckla det civila försvaret.

Porträtt av Ebba Busch i halvfigur.
Pressträff med energi- och näringsminister Ebba Busch. Foto: Regeringskansliet

Nytt Förenklingsråd ska minska företagens regelbörda

Som en del av regeringens offensiva förenklingsagenda inrättar regeringen nu ett Förenklingsråd för att minska företagens regelbörda och administrativa kostnader. Rådet ska bland annat föreslå hur befintliga svenska regelverk kan förenklas och lämna förslag på andra förenklingsåtgärder som ska göra det lättare för företag att följa regelverken.

Statsminister Ulf Kristersson och föreningen Unizons ordförande Olga Persson
Statsminister Ulf Kristersson träffade Unizons ordförande Olga Persson för att diskutera vad som kan göras för att stoppa mäns våld mot kvinnor. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Mäns våld mot kvinnor måste bekämpas med samma kraft som gängkriminaliteten

Statsminister Ulf Kristersson och jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg träffade Unizons ordförande Olga Persson för att diskutera vad som kan göras för att stoppa mäns våld mot kvinnor.

Statsminister Ulf Kristersson och USA:s utrikesminister Antony Blinken.
Statsminister Ulf Kristersson, USA:s utrikesminister Antony Blinken och utrikesminister Tobias Billström under deponeringen. Foto: Tom Samuelsson/Regeringskansliet

Sverige är medlem i Nato

Torsdagen den 7 mars överlämnade statsminister Ulf Kristersson Sveriges anslutningsinstrument till USA:s regering, som är så kallad depositarie för nordatlantiska fördraget. Därmed är Sverige medlem i Nato.

Illustration: Regeringskansliet

Strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige

Regeringen har nyligen presenterat tre nya nationella strategier för ökad trygghet och säkerhet i Sverige. Det handlar om en strategi för ett stärkt arbete mot våldsbejakande extremism och terrorism, en strategi mot organiserad brottslighet och en strategi med fokus på sociala brottsförebyggande åtgärder. Här kan du läsa mer om strategierna.

Illustration: Regeringskansliet

Regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina

Utrikesdepartementet sammanställer information om regeringens arbete med anledning av situationen i Israel och Palestina.

Innehåll från regeringen och Regeringskansliet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 35389 träffar.

Laddar...