Hoppa till huvudinnehåll

Regeringen presenterar trygghetspaket kopplat till Tidöavtalet

Publicerad

Den 20 december kallade partiledarna från regeringspartierna tillsammans med samarbetspartiet Sverigedemokraterna till en pressträff för att presentera ett trygghetspaket kopplat till Tidöavtalet.

Ebba Busch, Ulf kristersson, Jimmie Åkesson och Johan Pehrson bakom varsin talarstol.
Pressträff 20 december med Ebba Busch, Ulf Kristersson, Jimmie Åkesson och Johan Pehrson. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

– Det här är ett av Tidöavtalets allra mest centrala områden där vi har lovat göra vad som krävs för att bryta utvecklingen mot allt grövre kriminalitet. Det här är en del av de stora samarbetsprojekt som vi arbetar med systematiskt, sade statsminister Ulf Kristersson.

Regeringen har delat in arbetet mot kriminalitet i fem stora projekt. På pressträffen presentades tre av dessa: ”Flera effektiva och träffsäkra åtgärder”, ”Tystnadskulturer måste brytas” och ”Tidigare insatser av socialtjänsten”. 

– Man måste göra flera stora saker samtidigt om man ska bryta utvecklingen, och det kommer ändå att ta tid. Men vi kommer att göra det som krävs, avslutade statsminister Kristersson sitt anförande.

Pressmeddelande: Pressträff om nytt trygghetspaket kopplat till Tidöavtalet

Pressmeddelande: System med visitationszoner utreds

Pressmeddelande: Sänkt åldersgräns för öppna insatser till barn utan vårdnadshavarens samtycke

Pressmeddelande: Ny lag ger kommunerna ansvar för brottsförebyggande arbete

Pressmeddelande: Regeringen utreder system med anonyma vittnen

Presentationsbilder från pressträffen den 20 december, 2022

Laddar...