Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Regeringen har utsett vikarierande generaltulldirektör och chef för Tullverket

Publicerad

Regeringen har i dag beslutat att f.d. generaldirektören Göran Ekström ska vikariera som generaltulldirektör och chef för Tullverket fr.o.m. den 1 juni. Förordnandet gäller längst t.o.m. den 31 oktober 2018.

- Sveriges gränser ska vara säkra. Därför har vi gjort det största tillskottet till Tullverket på över ett decennium. Jag är mycket glad för att Göran har tackat ja till detta uppdrag. Tullverket är en stor myndighet med viktig verksamhet, säger finansminister Magdalena Andersson.

Tullverkets tidigare generaltulldirektör Therese Mattsson, utsågs nyligen till generaldirektör för Kustbevakningen och Göran Ekström träder nu in i hennes ställe. Under övergångsperioden och till dess att en ordinarie generaltulldirektör utses, finns behov av att utse en vikarie som snabbt kan sätta sig in i verksamheten och uppgiften som generaltulldirektör.

Göran Ekström är bl.a. f.d. generaldirektör vid Arbetsgivarverket och har även varit överdirektör vid Tullverket. Han har dessutom varit anlitad av Regeringskansliet för att arbeta med att stärka styrningen av de statliga myndigheterna.

Presskontakt

Gösta Brunnander
Pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Isabel Lundin
Pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-296 46 38‬
e-post till Isabel Lundin