Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Karin Thomasson utnämnd till ordförande i Riksteaterns styrelse

Publicerad

Regeringen har idag utsett Karin Thomasson till ordförande för styrelsen Riksteatern. Hon tillträder posten den 1 januari 2021.

- Riksteatern är en viktig organisation för tillgången till kultur i hela landet. Jag är därför väldigt glad att Karin Thomasson har tackat ja till uppdraget som ordförande för den nationella styrelsen. Karin har lång erfarenhet av kulturpolitik på både lokal, regional och nationell nivå och har en gedigen kunskap och engagemang för kulturfrågor, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

- Jag är oerhört glad över att få chansen att vara en del i det fantastiska arbete som Riksteatern gör för scenkonsten i hela landet. Jag brinner för kultur i hela landet och att få vara ordförande för Riksteatern är ett drömuppdrag för mig, säger Karin Thomasson.

Karin Thomasson är regionråd och 1:a vice ordförande i region Jämtland Härjedalen med ansvar för kultur, miljö och klimat och samiska frågor.

Presskontakt

Desha Svenneborg
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-093 50 60
e-post till Desha Svenneborg

Bakgrund

Regeringen utser ordförande och en ledamot med ersättare i Riksteaterns nationella styrelse. Riksteatern är en ideell förening som bildades 1933 och som består av 230 lokala arrangörsföreningar och ett antal anslutna organisationer. Riksteatern har ett statligt stöd för att producera och turnera scenkonst.