Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Högskolan Dalarna får ingå hyresavtal för nya lokaler för campus Borlänge

Publicerad

Högskolan Dalarna vill ingå ett hyresavtal med en löptid om 15 år avseende nya lokaler för campus Borlänge, och regeringen meddelar nu att högskolan får ingå hyresavtalet.

Ett nytt campus planeras i stadskärnan i Borlänge, och Högskolan Dalarna har i en framställan begärt regeringens medgivande till att få ingå ett hyresavtal med en löptid om 15 år. Stora delar av lokalerna kommer att vara specialanpassade för undervisning och forskning. Nu meddelar regeringen att Högskolan Dalarna får ingå ett hyresavtal med en löptid om 15 år.

– Investeringar i utbildning och forskning är avgörande för att bygga ett starkare samhälle, och det är viktigt att det skapas attraktiva studiemiljöer. På så sätt får studenterna bättre förutsättningar och en tryggare studietid, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-842 50 59
e-post till Tove Kullenberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet