Innehållet publicerades under perioden 9 juli 2021 och 30 november 2021

Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Infrastrukturministern har tagit emot utredning om elvägar

Publicerad

I oktober 2020 fick utredare Elisabet Falemo i uppdrag att analysera och föreslå hur en reglering av elvägar kan utformas och hur drift och underhåll av elvägar kan finansieras. Idag överlämnades utredningen till infrastrukturminister Tomas Eneroth.

- Elvägar kan vara en viktig del i att minska utsläppen inom transportsektorn och Sverige ligger i täten i EU för utbyggnaden av elvägar. De förslag som i dag har lämnats blir en viktig del i det fortsatta arbetet med elektrifieringen av transportsystemet, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Presskontakt

Lovisa Alm
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00