Tilläggsdirektiv till Utredningen om utbildning för nyanlända (U 2015:12) Dir. 2016:7
Publicerad
Förlängd tid för delar av uppdraget.
Ladda ner:
Utredningstiden förlängs nu för den del av uppdraget som avser att ge exempel på hur till exempel pensionerade lärare och lärarstudenter kan utgöra stöd för nyanlända elever och undersöka dels orsaker till att detta inte sker, dels om det finns behov av ytterligare insatser.
Denna del av uppdraget ska redovisas senast den 14 mars 2016.
Lagstiftningskedjan
Kommittédirektiv (4 st)
-
Tilläggsdirektiv till Utredningen om utbildning för nyanlända (U 2015:12)
Utredningstiden förlängs nu . Uppdraget ska i stället redovisas senast den 4 april 2016.
-
Tilläggsdirektiv till Utredningen om utbildning för nyanlända (U 2015:12)
Förlängd tid för delar av uppdraget.
-
Tilläggsdirektiv till utredningen om vissa frågor om nyanlända elevers utbildning
Regeringen beslutade den 26 november 2015 att ge en särskild utredare i uppdrag att utreda vissa frågor om nyanlända elevers utbildning (dir. 2015:122).
-
Vissa frågor om nyanlända elevers utbildning
En särskild utredare ges i uppdrag att föreslå åtgärder för att säkra kommuners möjlighet att tillgodose till Sverige nyanlända elevers rätt till utbildning. Förslagen ska bidra till att upprätthålla kvaliteten på undervisningen för alla elever i skolväsendet.
Departementsserien
Statens offentliga utredningar (2 st)
-
Vägen in till det svenska skolväsendet
Utredningen har i uppdrag att analysera vilka kunskaper och kompetenser som efterfrågas i skolväsendet, på kort och längre sikt och hur dessa behov kan matchas med de kunskaper och kompetenser som kvinnor och män som är asylsökande eller omfattas av lagen om etableringsinsatser har.
-
Plats för nyanlända i fler skolor
Utredningen har i uppdrag att utreda hur kommuner i större utsträckning ska kunna placera elever i andra skolor än de närliggande för att främja en jämnare fördelning av nyanlända elever och förbättra förutsättningarna för integration.
Lagrådsremiss
Proposition (1 st)
-
Propositionen innehåller förslag till ändringar i skollagen (2010:800) som innebär att bestämmelserna om urvalsgrunder i fristående förskoleklasser, grundskolor och grundsärskolor ska ändras så att det framgår att regeringen med stöd av regeringsformen kan meddela föreskrifter om undantag från urvalsgrunderna för vissa elever.