Innehåll om Hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter.
Totalt 92 träffar.
-
Uppdrag till Arbetsmiljöverket att vara strategisk myndighet för hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter
Regeringen ger Arbetsmiljöverket i uppdrag att vara en av flera strategiska myndigheter med uppdrag att i sitt verksamhetsområde främja hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter.
Publicerad · Regeringsuppdrag från Arbetsmarknadsdepartementet, Regeringen
-
Uppdrag till Totalförsvarets forskningsinstitut att kartlägga förekomsten av hbtqi-fientlighet i digitala miljöer
Regeringen ger Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) i uppdrag att kartlägga förekomsten av hbtqi-fientlighet i digitala miljöer.
Publicerad · Regeringsuppdrag från Arbetsmarknadsdepartementet, Försvarsdepartementet, Regeringen
-
Uppdrag till Folkhälsomyndigheten att samordna, stödja och följa upp de hbtqi-strategiska myndigheternas arbete för att främja hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter
Regeringen ger Folkhälsomyndigheten i uppdrag att samordna, stödja och följa upp de hbtqi-strategiska myndigheternas arbete inom ramen för strategin för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck och den i dag beslutade handlingsplanen för hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter.
Publicerad · Regeringsuppdrag från Arbetsmarknadsdepartementet, Regeringen, Socialdepartementet
-
Uppdrag till Myndigheten för arbetsmiljökunskap att vara strategisk myndighet för hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter
Regeringen ger Myndigheten för arbetsmiljökunskap i uppdrag att vara en av flera strategiska myndigheter med uppdrag att i sitt verksamhetsområde främja hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter.
Publicerad · Regeringsuppdrag från Arbetsmarknadsdepartementet, Regeringen
-
Stolt och trygg: Handlingsplan för hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter
Regeringen har beslutat om en handlingsplan för hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter. Denna handlingsplan syftar till att ytterligare förstärka arbetet, genom att konsolidera, komplettera och kraftsamla. Den nya handlingsplanen kompletterar den befintliga strategin för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck, och kraftsamlar arbetet med konkreta åtgärder för perioden 2024–2027.
Publicerad · Informationsmaterial från Arbetsmarknadsdepartementet, Finansdepartementet, Socialdepartementet
-
Stolta och trygga - ny handlingsplan för hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter
Regeringen presenterar nu en ny handlingsplan för ett inkluderande och jämlikt samhälle. Denna handlingsplan syftar till att ytterligare förstärka arbetet för hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter genom att konsolidera, komplettera och kraftsamla arbetet.
-
Pressträff om ny handlingsplan för hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter
Fredag den 24 januari kl. 14.00 håller jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg, socialtjänstminister Camilla Waltersson Grönvall och civilminister Erik Slottner en pressträff där de presenterar regeringens nya handlingsplan för hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter.
-
Regeringen investerar 4,3 miljarder kronor i förbättrad global hälsa och stärkt sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter
Regeringen har beslutat att satsa 4,3 miljarder kronor på global hälsa och stärkt sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR). Sida får i uppdrag att genomföra en femårig strategi för Sveriges utvecklingssamarbete på området hälsa samt sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter för perioden 2025-2029.
Publicerad · Pressmeddelande från Benjamin Dousa, Utrikesdepartementet
-
Utrikesminister Maria Malmer Stenergards linjetal på Utrikespolitiska institutet – En utrikespolitik för svenska intressen
Den 11 december 2024 höll utrikesminister Maria Malmer Stenergard ett linjetal på Utrikespolitiska institutet. Det talade ordet gäller.
Publicerad · Tal från Maria Malmer Stenergard, Utrikesdepartementet
-
Nordiska ministrarna för jämställdhet och hbti: Vi lovar att aldrig backa
De nordiska ministrarna för jämställdhet och hbti antog idag den gemensamma deklarationen och programmet Pushing for Progress för att stärka det gemensamma arbetet för jämställdhet och lika rättigheter för hbti-personer.
Publicerad · Pressmeddelande från Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
Transpersoners situation i arbetslivet
Den 23 oktober stod jämställdhets- och arbetslivsminister Paulina Brandberg värd för en nordisk konferens om transpersoners situation i arbetslivet. Konferensen som arrangerades inom ramen för det svenska ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet samlade nyckelaktörer från Norden i syfte att utbyta erfarenheter och kunskap inom området.
Publicerad · Artikel från Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
Stärkt stöd till utsatta för prostitution och lättare att få hjälp via stödlinjer för våldsutsatta
Regeringen genomför i budgeten för 2025 olika satsningar inom området mäns våld mot kvinnor. Regeringen avser att föreslå att stärka stödet till utsatta för prostitution. För detta föreslås 10 miljoner kronor avsättas under 2025. Regeringen avser också att föreslå att förstärka de nationella stödlinjerna för våldsutsatta i syfte att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck och prostitution och människohandel. Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) vid Uppsala universitet föreslås därför få en förstärkning med 7 miljoner kronor 2025. Syftet är att öka svarsfrekvensen på de nationella stödtelefonerna.
-
Uppdrag om att stärka kunskapen om hbtqi-personers rättigheter och möjligheter
Regeringen ger Forum för levande historia i uppdrag att ta fram kunskapsstöd för offentlig verksamhet om lika rättigheter och möjligheter för hbtqi-personer. Syftet är att stärka kunskapen hos offentliganställda inom till exempel vården, skolan och socialtjänsten.
-
Ökat stöd till kommuners och regioners hbtqi-arbete
Regeringen ökar nu stödet till kommuners och regioners arbete för att främja hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter. Socialstyrelsen får i uppdrag att fördela 1 miljon kronor i extra statsbidrag.
Publicerad · Pressmeddelande från Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
Hbtqi-personers rättigheter och möjligheter på agendan
Alla ska ha rätt att vara den de är utan att riskera våld, trakasserier eller diskriminering. För regeringen är hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter en prioriterad fråga och just nu pågår ett aktivt arbete med att ta fram en ny handlingsplan. Regeringen genomför även en rad andra åtgärder inom området.
Publicerad · Artikel, Webb-tv från Arbetsmarknadsdepartementet
-
Lättläst: Fri och trygg utan våld och förtryck
Regeringen har tagit fram en plan för att minska och bekämpa våld. Denna plan kallas för ett åtgärdsprogram. Åtgärdsprogrammet ska minska mäns våld mot kvinnor. Det ska också bekämpa våld från någon man har en nära relation med och våld från släktingar. Och motarbeta att människor tvingas till prostitution. Åtgärdsprogrammet gäller för perioden 2024–2026.
Publicerad · Artikel från Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet
-
Arbetet mot mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck stärks
Regeringen ger Polismyndigheten, Åklagarmyndigheten, Kriminalvården och Socialstyrelsen i uppdrag att stärka sin samverkan för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck, inklusive ärenden där barn är involverade.
Publicerad · Pressmeddelande från Gunnar Strömmer, Paulina Brandberg, Arbetsmarknadsdepartementet, Justitiedepartementet
-
Kortversion: Fri och trygg utan våld och förtryck
För att säkerställa ett samordnat, långsiktigt och effektivt arbete för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck samt prostitution och människohandel har regeringen beslutat om ett åtgärdsprogram för 2024–2026. Åtgärdsprogrammet omfattar över 130 åtgärder. Detta är en kortversion.
-
Åtgärdsprogram mot mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck
Regeringen presenterar nu ett åtgärdsprogram för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck samt prostitution och människohandel som kommer att gälla 2024–2026. Åtgärdsprogrammet innehåller en stor mängd satsningar och åtgärder som görs på bred front på nationell, regional och lokal nivå. Arbetet stärks också inom fyra särskilt prioriterade utvecklingsområden.
-
Fri och trygg utan våld och förtryck: Åtgärdsprogram för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck
För att säkerställa ett samordnat, långsiktigt och effektivt arbete för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck samt prostitution och människohandel har regeringen beslutat om ett åtgärdsprogram för 2024–2026. Åtgärdsprogrammet omfattar över 130 åtgärder.