Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Indiens handelsminister Piyush Goyal besöker Sverige

Publicerad

Indiens handelsminister Piyush Goyal är på besök i Sverige för att leda ett blandkommissionsmöte mellan Sverige och Indien tillsammans med utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Blandkommissionsmöten mellan Sverige och Indien äger rum vartannat år och på agendan står Sveriges och Indiens ekonomiska och vetenskapliga samarbete. Det handlar bland annat om diskussioner kring affärsklimat och handelshinder i respektive land samt om hur samarbetet mellan länderna kan utvecklas och fördjupas.

- Som världens näst folkrikaste land och en av världens snabbast växande ekonomier har Indien stor potential för svensk handel och svenska företag. Indien är högt prioriterat i regeringens främjandeinsatser, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.

Sveriges bilaterala relation med Indien har stärkts de senaste åren med ett intensivt besöksutbyte och flertalet nya samarbetsområden, framförallt sedan Indiens premiärminister Narendra Modis besök i Sverige 2018. Då undertecknades en gemensam handlingsplan (Joint Action Plan) som nu ligger till grund för det bilaterala samarbetet.

Presskontakt

Hanna Alexandersson
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00