Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Mats Persson träffar Danmarks utbildnings- och forskningsminister i Lund

Publicerad

I dag, fredag den 26 januari, träffar utbildningsminister Mats Persson Danmarks utbildnings- och forskningsminister Christina Egelund i Lund. Ministrarna kommer att ha ett bilateralt möte och delta i ett seminarium om framtiden för högre utbildning i Sverige och Danmark.

Under det bilaterala mötet kommer Mats Persson och Christina Egelund bland annat samtala om Sveriges kommande STEM-strategi och vilka lärdomar vi kan dra från Danmarks arbete inom detta område samt ländernas delade värdskap för forskningsanläggningen ESS i Lund.
 
Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) har tillsammans med sin danska motsvarighet bjudit in ministrarna till ett seminarium om reformer för att förbättra kvaliteten på högre utbildning. Det svenska högskolesystemet har inte genomgått några omfattande reformer de senaste åren, medan Danmark nyligen har genomfört en rad reformer inom området. Vid seminariet kommer ministrarna bland annat att diskutera vad de danska reformerna har inneburit för utbildningskvaliteten, vilka reformer Sverige vill genomföra, högskolans finansiering samt studentrörelsens involvering i politiska beslutsprocesser.

Presskontakt

Maria Noleryd
Politiskt sakkunnig hos utbildningsminister Mats Persson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-131 57 04
e-post till Maria Noleryd
Laddar...