Hoppa till huvudinnehåll
Lagrådsremiss från Justitiedepartementet

Straffskalorna för vissa allvarliga våldsbrott

Publicerad

Lagrådsremissen innehåller förslag som innebär att straffskalorna för vissa allvarliga våldsbrott skärps.

Ladda ner:

Förslagen innebär höjda minimistraff för brottstyperna grov misshandel, synnerligen grov misshandel, grovt olaga tvång, grovt olaga hot, grovt rån och grov utpressning. Vidare föreslås skärpningar av straffskalorna för brott mot lagen (1982:316) med förbud mot könsstympning av kvinnor.

Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2017.

Pressmeddelande: Skärpta straff för vissa allvarliga våldsbrott

Lagstiftningskedjan

Kommittédirektiv (1 st)

Departementsserien

Statens offentliga utredningar (1 st)

Lagrådsremiss (1 st)

Proposition (1 st)

  • Straffskalorna för vissa allvarliga våldsbrott

    Propositionen innehåller förslag som innebär att straffskalorna för vissa allvarliga våldsbrott skärps. Förslagen innebär höjda minimistraff för brottstyperna grov misshandel, synnerligen grov misshandel, grovt olaga tvång, grovt olaga hot, grovt rån och grov utpressning. Vidare föreslås skärpningar av straffskalorna för brott mot lagen med förbud mot könsstympning av kvinnor. Lagändringarna föreslås träda i kraft den 1 juli 2017.

Riksdagsbeslut (1 st)

Laddar...