Hoppa till huvudinnehåll

Kongo, Demokratiska republiken

Sverige har en historisk koppling till DR Kongo inte minst genom de svenska missionärer som kom till landet redan i slutet av 1800-talet. Sambandet förstärktes genom FN:s tidigare generalsekreterare Dag Hammarskjölds insatser och med närvaro av svenska FN-trupper i DR Kongo på 1960-talet. Sverige har därefter deltagit i FN:s samtliga fredsfrämjande insatser i DR Kongo.

Den nya strategin för Sveriges utvecklingssamarbete med DR Kongo (2021–2025) fokuserar på mänskliga rättigheter, demokrati, rättsstatens principer, jämställdhet, jämlik hälsa, nutrition, ökad tillgång till och respekt för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter, fredliga och inkluderande samhällen samt miljö, klimat och hållbart utnyttjande av naturresurser. Sverige är bland de största bilaterala givarna, liksom en av de största humanitära givarna.

Sveriges ambassad i Kinshasa består av utsända från både Utrikesdepartementet och Sida. DR Kongo har en ambassad i Stockholm.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Kongo, demokratiska republiken

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 13 träffar.

Laddar...