Innehållet publicerades under perioden

-

Peter Eriksson har entledigats, minister för internationellt utvecklingssamarbete

-

Bostads- och digitaliseringsminister

-

Miljö och klimat får central roll i årets Human Development Report

Publicerad

I dag står Sverige medvärd för den globala lanseringen av FN:s flaggskeppsprojekt Human Development Report. Årets rapport lyfter fram hur ekonomisk och mänsklig utveckling kan ske och främjas utan att detta sker på bekostnad av planetens resurser.

Dessutom presenteras en uppgraderad version av det vida uppmärksammade Human Development Index som i år också inkluderar miljö- och klimatindikatorer i sin beräkning av länders välstånd. Sverige hamnar på plats 6 i det uppdaterade indexet och plats 7 i det traditionella indexet.

Lanseringen av rapporten sker helt virtuellt i år, vilket innebär att alla har möjlighet att följa lanseringen live klockan 18.30.

Klicka på länken för att registrera dig

– Jag är mycket glad över att lansera FN:s 30:e globala utvecklingsrapport. Rapporten återspeglar inte bara länders agerande för att skapa välstånd för sina invånare utan även deras agerande i förhållande till påfrestningar på vår planet. Det är rätt och modigt av FN och något jag välkomnar, säger statsminister Stefan Löfven.

Statsministern deltar i lanseringens invigningsceremoni och även HKH Kronprinsessan Victoria medverkar i form av ett förinspelat videomeddelande.

Peter Eriksson, minister för internationellt utvecklingssamarbete, kommer att hålla ett anförande under lanseringen.

– FN tar ett viktigt steg som inkluderar klimat och miljö i rapportens index. Det är glädjande att Sverige placerar sig bra i indexet, men vi har alla mycket kvar att göra. En grön omställning måste till och Sverige är stolt att stödja utvecklingsländer att göra denna omställning, säger minister för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson.

Presskontakt

Mikael Lindström
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-078 52 60
e-post till Mikael Lindström
Robert Englund
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete
Telefon (växel) 08-405 10 00