Hoppa till huvudinnehåll

Migration och asyl

Svensk migrationspolitik omfattar flykting- och invandringspolitik, återvändande, stöd för återvandring och kopplingen mellan migration och utveckling. Den inbegriper även samarbetet på internationell nivå kring dessa frågor. Området omfattar också frågor om svenskt medborgarskap.

Ansvariga för migration och asyl

Ansvarigt statsråd

Maria Malmer Stenergard Migrations­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om migration och asyl

  • Förbättrade förutsättningar för utländska doktorander och forskare i Sverige och säkrare bedömningar av uppehållstillstånd för studier

    Foto: Regeringskansliet

    – Det här uppdraget är ett viktigt steg i arbetet med att underlätta och förbättra förutsättningarna för utländska doktorander och forskare i Sverige. Det är även angeläget att uppehållstillstånd för studier endast beviljas personer som har för avsikt att studera i Sverige, och inte personer som avser att utnyttja systemet i andra syften, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard.

  • Utredning föreslår nya skärpta regler för arbetskraftsinvandring

    Migrationsminister Maria Malmer Stenergard har i dag tagit emot betänkandet Nya regler för arbetskraftsinvandring m.m. I betänkandet lämnas ett flertal förslag som syftar till att skärpa villkoren för den lågkvalificerade arbetskraftsinvandringen samtidigt som den högkvalificerade arbetskraftsinvandringen främjas.

Innehåll om migration

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 760 träffar.

Laddar...