Transporter och infrastruktur

Transportpolitiken handlar om att säkerställa en samhällsekonomiskt effektiv och långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgarna och näringslivet i hela landet. I området ingår infrastruktur och samtliga trafikslag såsom spårtrafik, vägtrafik, sjöfart och luftfart samt transport- och infrastrukturforskning.

Ansvariga för transporter och infrastruktur

Ansvarigt statsråd

Andreas Carlson
Andreas Carlson Infrastruktur- och bostads­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om transporter och infrastruktur

 • Mer resurser till Transportstyrelsen

  Transportstyrelsen behöver ges bättre förutsättningar att bedriva tillsyn, arbeta med körkortsingripanden samt utveckla såväl regler som register. Därför avser regeringen att förstärka Transportstyrelsen med totalt 60 miljoner kronor för 2024.

 • H.M. Konungen och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson besökte Stenungsund

  • H.M. Konungen och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson i sällskap av insatspersonal.

   H.M. Konungen och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson, här i sällskap av insatspersonal, besökte Stenungsund med anledning av det omfattande skredet på E6:an.

   Foto: Regeringskansliet

  • Vy över det omfattande skredet på E6:an i Stenungsund.

   Vy över det omfattande skredet på E6:an i Stenungsund.

   Foto: Regeringskansliet

  Måndagen den 25 september besökte H.M. Konungen och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson Stenungsund i syfte att med besöket visa stöd till kommunen och övriga som arbetar med att hantera konsekvenserna av det omfattande skredet på E6:an i Stenungsund. Syftet var också att få information om nuläge och arbetet framåt.

 • Satsning på vägunderhåll för att bidra till en väl fungerande infrastruktur i hela landet

  Foto: Stefan Bennhage / TT

  För att hela Sverige ska ges goda förutsättningar att växa, leva och utvecklas behövs en väl fungerande infrastruktur med ett tillförlitligt transportsystem. För att minska det eftersatta vägunderhållet föreslår regeringen extra resurser för underhåll av såväl det statliga som det enskilda vägnätet.

Innehåll om transporter och infrastruktur

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 1170 träffar.