Hoppa till huvudinnehåll

Möt Sara Drar – politisk rapportör på ambassaden i Abu Dhabi

Publicerad

– Det är verkligen en arbetsplats som har mycket att erbjuda och arbetsuppgifterna är varierande och lärorika. Det säger Sara Drar, politisk rapportör och andre ambassadsekreterare på ambassaden i Abu Dhabi, om Regeringskansliet.

Bild på Sara Drar framför en tegelvägg.
– Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och stimulerande och innebär att du både kan analysera och sköta mer rutinmässiga uppgifter och administration. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Sara Drars karriär på Regeringskansliet började när hon gick diplomatprogrammet 2017. Därefter började hon jobba som departementssekreterare på Utrikesdepartementet (UD).

– Att bli diplomat var inget jag hade tänkt så mycket på tidigare men när jag gjorde praktik på ambassaden i Kairo 2013 fick jag upp ögonen för diplomatyrket och UD, säger Sara.

Innan dess arbetade hon som utredare och genusrådgivare vid utredningskommissioner under FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR). Sara har examen i arabiska och juridik.

– Jag har alltid sökt mig till varierande och utmanande arbetsplatser där jag känner att jag kan göra skillnad, säger hon.

Hur skulle du beskriva ditt arbete?

– Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och stimulerande och innebär att du både kan analysera och sköta mer rutinmässiga uppgifter och administration. Det förutsätter att du är självgående och kan hantera oförutsedda händelser. Arbetet innefattar också mycket kontaktbyggande och nätverkande med människor från olika bakgrunder och arbetsområden. 

Vad tror du att andra inte vet om Regeringskansliet som arbetsplats?

– Det är verkligen en arbetsplats som har mycket att erbjuda och där det finns olika möjligheter som man kan utforska. Det känns som om det finns något för alla här. Det är också en arbetsplats där man får möjlighet att träffa många fantastiska kollegor och personer med olika erfarenheter och bakgrunder. När jag gick diplomatprogrammet var det slående hur alla hade sina unika expertområden och erfarenheter från olika delar av världen. Det var verkligen lärorikt och stimulerande.

Vilka egenskaper och drivkrafter är viktiga för att trivas här utifrån dina erfarenheter?

– Att man tycker om ett varierande arbete där man samverkar mycket med andra. Jag tror också det är viktigt att man kan prioritera eftersom man behöver kunna hantera flera saker samtidigt, avslutar hon.

Laddar...