Innehållet publicerades under perioden

-

Anna Johansson har entledigats, Infrastrukturminister

-
Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Lena Erixon ny generaldirektör för Trafikverket

Publicerad

Idag höll infrastrukturminister Anna Johansson pressträff tillsammans med Trafikverkets nya generaldirektör Lena Erixon. Idag är Erixon generaldirektör vid Försvarets materielverk, hon tillträder sin nya tjänst den första september i år.

– Jag är väldigt glad att regeringen utsett Lena Erixon till generaldirektör för Trafikverket. Hon har en lång erfarenhet som myndighetschef och är särskilt van vid att leda expertmyndigheter. Lena Erixon är en person med stor drivkraft och har ett genuint intresse för infrastrukturfrågor. Hon har arbetat på hög nivå inom både Vägverket och Trafikverket, och är nu generaldirektör på FMV. Hon har med andra ord stor erfarenhet av hur en myndighet ska skötas. Det saknas inte utmaningar för Trafikverket, inte minst i uppgiften att få ordning på järnvägen. Att få fler tåg att gå i tid och skifta från akuta underhållsarbeten till framförallt förebyggande arbeten tar tid. Trafikverket har startat resan, men har en bra bit kvar. Jag är övertygad om att Lena Erixon är rätt person att leda verket i arbetet mot en mer effektiv organisation där all kompetens tas tillvara på bästa sätt, säger Anna Johansson.

För mer information kontakta pressekreterare Elin Tibell.

Kontakt

Elin Tibell
Pressekreterare hos infrastrukturminister Anna Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Genvägar