Ackreditering till besök av hertigparet av Cambridge

Den 30–31 januari 2018 besöker hertigen och hertiginnan av Cambridge Sverige.

Medierepresentanter behöver särskild ackreditering via UD:s internationella presscenter för att kunna bevaka besöket. Senaste dag att ansöka om ackreditering är den 24 januari 2018.

Program för besöket

Tisdagen den 30 januari

Bandy i Vasaparken
Hertigparet besöker Vasaparken för en presentation av bandy. Aktiva elitspelare och yngre utövare visar hur spelet går till och förklarar sportens betydelse i Sverige.
Fototillfälle och fotopool

Lunch på Kungliga slottet

Kungen och drottningen välkomnar hertigparet till Sverige genom att bjuda på lunch på Kungliga slottet.
Fotopool

Promenad till Stortorget
Kronprinsessparet och hertigparet promenerar från Kungliga slottet till Stortorget där de möter allmänheten. 
Fototillfälle och fotopool

Besök på Nobelmuseet
Hertigparet och kronprinsessparet besöker Nobelmuseet för att få information om Nobelpriset och dess historia samt möta tidigare Nobelpristagare.
Fotopool

Besök på ArkDes
Hertigparet besöker ArkDes, som är Sveriges nationella centrum för arkitektur och design, för att delta i ett evenemang som uppmärksammar samarbeten mellan Storbritannien och Sverige inom arkitektur, samt den bästa och mest spännande  unga svenska formgivningen just nu med bland annat idéer om hållbara möbler.
Fotopool 

Middag på brittiska residenset
Storbritanniens ambassadör ger en middag på residenset. Förutom hertigparet närvarar kronprinsessparet, statsminister Stefan Löfven och representanter från regering, riksdag, näringsliv och kultur.
Fotopool

Onsdagen den 31 januari

Besök på Karolinska institutet
Onsdagens program inleds med ett besök på Karolinska institutet. Hertigparet och kronprinsessparet får där ta del av arbetet kring att motverka psykisk ohälsa bland barn och unga.
Fototillfälle och fotopool

Besök på Matteusskolan
På Matteusskolan får man tillfälle att samtala med elever och lärare som har deltagit i YAM-projektet, Youth Aware of Mental health. Det är ett program för skolelever som främjar diskussion och utvecklar färdigheter för att möta livets svårigheter och öka kunskap om psykisk hälsa.
Fototillfälle och fotopool

Besök på Nordiska Kompaniet
Kronprinsessparet och hertigparet besöker varuhuset NK för att ta del av en interaktiv utställning om brittisk design. De träffar också representanter för brittiska design- och modeföretag verksamma i Sverige för att lära sig mer om företagens arbete, i synnerhet inom hållbarhetsfrågor.
Fototillfälle och fotopool

Kronprinsessparet tar emot hertigparet på Haga slott.
Inget medietillfälle.

Mottagning på Fotografiska
Hertigparet och kronprinsessparet närvarar vid en mottagning på Fotografiska för svenskt kulturliv med inbjudna gäster från musik-, film-, tv-, konst- och sportvärlden.
Fototillfälle och fotopool

Torsdagen den 1 februari

Uppsala garnison
Hertigparets vistelse i Sverige avslutas med ett besök på luftstridsskolan i Uppsala. Där ges en briefing om Flygvapnets operativa kapacitet samt en presentation av några Gripen-modeller.
Fototillfälle

Till redaktionen

Medierepresentanter behöver särskild ackreditering via UD:s internationella presscenter för att kunna bevaka besöket. Sista att ansöka om ackreditering är onsdagen den 24 januari 2018.

Ackrediteringen är stängd.

Kontakt

Boel Lindbergh
Chef UD:s internationella presscenter
Telefon 08-405 50 08
Mobil 072-735 50 08
e-post till Boel Lindbergh