Innehållet publicerades under perioden

-

Ylva Johansson har entledigats, arbetsmarknadsminister

-
Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

340 miljoner kronor för att rusta arbetssökande

Publicerad

I vårändringsbudgeten för 2019 vill regeringen satsa 340 miljoner kronor under 2019 för arbetsmarknadspolitiska insatser. Förslaget är en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet. Satsningen förväntas innebära att fler personer, t.ex. utrikesfödda kvinnor, får del av insatser som leder till jobb.

Syftet med förslaget är att bättre möta arbetsgivarnas behov av utbildad arbetskraft genom att stärka arbetet med att rusta arbetssökande och särskilt möjliggöra insatser inom lokala jobbspår som Arbetsförmedlingen, kommuner och arbetsgivare samverkar kring. Utrikes födda kvinnor ska prioriteras i arbetet.

- Medlen kan användas till insatser för arbetssökande. Det kan till exempel handla om insatser inom ramen för lokala jobbspår som Arbetsförmedlingen, kommuner och arbetsgivare samarbetar kring, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Presskontakt

Sofia Brändström
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Ylva Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Prenumerera på nyheter

Vill du ha aktuell information direkt till din e-post?