Innehållet publicerades under perioden

-

Amanda Lind och Ibrahim Baylan bjuder in till samtal på Folk och Kultur om kulturella och kreativa näringar

Publicerad · Uppdaterad

(Ny version) Ny tid för seminariet är idag torsdag 11 februari kl. 14:00.

Idag den 11 februari bjuder kultur- och demokratiminister Amanda Lind och näringsminister Ibrahim Baylan in till ett digitalt studiosamtal om bland annat behovet av att utveckla de kulturella och kreativa näringarna framåt och gemensamt.

Rättelse

Den förra versionen av pressmeddelandet innehöll en felaktig tid för seminariet. Korrekt tid är torsdag 11 februari kl. 14:00.

- Kultur är viktig som näring. Det svenska musikundret, dataspelsundret och skandinaviskt mode är exempel på hur kultur och kreativitet kan sätta ett land på kartan och bidra till både handel och arbetstillfällen. Men pandemin har slagit hårt mot de kulturella och kreativa näringarna. Därför ser jag fram emot att få höra tankar och idéer om hur vi tillsammans kan verka för de kulturella och kreativa näringarna framåt, säger kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

- Kulturella och kreativa näringar är en viktig näring för Sverige och består av företag av olika storlek och förutsättningar. Jag ser fram emot samtalet, inte minst för att diskutera framtidsfrågor och hur vi tillsammans möter till exempel digitaliseringen, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Samtalet modereras av Stefan Ingvarsson och medverkar gör Ola Jacobson, utvecklare kulturella och kreativa näringar & internationella relationer Region Skåne, Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare Sveriges Museer, Johan Holmer, ordförande Kreativ Sektor och Ulrika Källén, verksamhetsledare KLYS.

Presskontakt

Desha Svenneborg
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-093 50 60
e-post till Desha Svenneborg
Sara Khatemi
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00

Genväg

När: Torsdag 11 februari kl. 14:00
Var: Följ samtalet, delta i chatten och i eftersnacket genom www.folkochkultur.se

Bakgrund om Kulturella och kreativa näringar

De senaste årtiondena har kulturella och kreativa näringar bidragit till en växande ekonomi lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Men pandemin har fått stora effekter för kulturella och kreativa näringar, vilket har satt ytterligare fokus på näringarnas betydelse för Sverige och i världen. I ljuset av detta bjuder statsråden Lind och Baylan in till samtal.