Högskola och forskning

Högre utbildning bidrar till bildning och enskilda individers utveckling, samhällsengagemang och kritiska tänkande. Utbildning av hög kvalitet är avgörande för att stärka Sveriges konkurrenskraft. Den behövs för välutbildad arbetskraft och skapar förutsättningar för forskning och ökad kunskap.

Ansvariga för högskola och forskning

Ansvarigt statsråd

Helene Hellmark Knutsson, Minister för högre utbildning och forskning
Helene Hellmark Knutsson Minister för högre utbildning och forskning

Ansvarigt departement

Aktuellt om högskola och forskning

  • Helene Hellmark Knutsson tog emot utredning om specialistsjuksköterskeutbildningen

    Torsdag den 1 november överlämnade Utredningen om specialistsjuksköterskeutbildning och vissa andra hälso- och sjukvårdsutbildningar sitt betänkande ”Framtidens specialistsjuksköterska – ny roll, nya möjligheter” till Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, vid en pressträff.

  • Ökad attraktionskraft för kunskapsnationen Sverige

    Onsdag den 31 oktober överlämnade Internationaliseringsutredningen sitt slutbetänkande med förslag om hur Sverige kan bli mer attraktivt som studiedestination och kunskapsnation till Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

UKÄ ska följa upp det pedagogiska utvecklingsarbetet i högskolan

− Den som undervisar ska ha den pedagogiska kompetens som behövs. Alla utbildningar måste hålla hög kvalitet på undervisningen, oavsett om man pluggar på campus eller på distans. Det gäller hela landet, hela livet, säger Helene Hellmark Knutsson.

Regeringen vill se fler åtgärder mot fusk på högskoleprovet

Kroppsvisitering av deltagare eller sekretesskydd för den som anmäler misstänkt fusk. Det kan bli framtida åtgärder för att förhindra fusk på högskoleprovet. Nu tillsätter regeringen en ny utredning.

Basåret förnyas – fler ska kunna läsa vidare

– Ett mer flexibelt basår kan vara en viktig pusselbit för att fler ungdomar ska påbörja en högskoleutbildning. Därför skapar vi nu en enklare övergång till högskolan för den som bara saknar en liten del av behörigheten. Det blir också mindre komplicerat för den som har varit länge i yrkeslivet att byta bana, säger Helene Hellmark Knutsson.

Regeringen investerar i rymden – Esrange får testbädd

Esrange ska fortsätta vara en strategisk resurs för nationell och internationell forskning och utveckling. Därför satsar regeringen och Svenska rymdaktiebolaget (SSC) nu 80 miljoner kronor i en ny testanläggning vid rymdbasen i Kiruna.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 1184 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida