Hoppa till huvudinnehåll

Jämställdhet

Jämställdhet handlar om att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Området omfattar bland annat frågor som makt, inflytande, ekonomi, hälsa, utbildning, arbete, könsrelaterat våld och hedersrelaterat våld och förtryck.

Aktuellt om jämställdhet

  • Mäns våld mot kvinnor måste bekämpas med samma kraft som gängkriminaliteten

    På kort tid har sex flickor och kvinnor i Sverige dödats och i samtliga fall misstänks män i deras närhet för mord. I ljuset av detta träffade statsminister Ulf Kristersson och jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg Unizons ordförande Olga Persson för att diskutera vad som kan göras för att stoppa mäns våld mot kvinnor. En fråga som måste tas på lika stort allvar som gängkriminaliteten.

  • 18 miljoner mer till arbetet mot mäns våld mot kvinnor

    Regeringen ökar stödet till bland annat kommuner och regioner i arbetet mot mäns våld mot kvinnor, annat våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck. Länsstyrelserna ges ett tillskott med 18 miljoner kronor att fördela i utvecklingsmedel. Totalt får länsstyrelserna 46 miljoner kronor att fördela under 2024. Tillskottet syftar till att förstärka det regionala och kommunala arbetet inom det sjätte jämställdhetspolitiska delmålet att mäns våld mot kvinnor ska upphöra.

  • Nu växlar vi upp arbetet mot våld och för jämställdhet

    Kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Internationella kvinnodagen är en påminnelse om hur viktigt arbetet för jämställdhet är världen över och för regeringen är jämställdhet en prioriterad fråga. Mer än 600 miljoner kronor satsas inom jämställdhetspolitiken under 2024.

Innehåll om jämställdhet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 626 träffar.

Laddar...