Arbetet med coronapandemin

Under coronapandemin har flera krisåtgärder beslutats och genomförts för att möta konsekvenserna av pandemin. De flesta av dessa åtgärder har avslutats, liksom de smittskyddsåtgärder som har införts. Regeringen följer även fortsatt utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser.

Aktuellt

  • Inreserestriktioner vid resor från Kina förlängs inte men regeringen följer fortsatt utvecklingen

    Illustration: Regeringskansliet

    På en pressträff den 16 februari meddelade socialminister Jakob Forssmed att de tillfälliga inreserestriktionerna vid resor från Kina till Sverige inte kommer att förlängas. Restriktionerna innebar att resenärer från Kina skulle visa upp ett intyg om negativt testsvar för pågående covid-19-infektion. De tillfälliga inreserestriktionerna upphör att gälla den 18 februari 2023.

Aktuell information

Illustration: Regeringskansliet

Information till dig som privatperson

För information kring beslut och åtgärder som påverkar dig som privatperson hänvisar vi till den samlade och bekräftade informationen från ansvariga myndigheter på krisinformation.se.

Corona-stämpel och grafisk bild av bokstaven i innuti en cirkel
Åtgärder, beslut och initiativ med anledning av coronapandemin Illustration: Regeringskansliet

Gällande stödåtgärder

Med anledning av coronapandemin infördes flera stöd och bidrag till olika branscher. De flesta av dessa stöd har avslutats, men här hittar du information om de som fortfarande gäller.

Illustration: Regeringskansliet

UD:s reseinformation

Vad behöver jag tänka på före utlandsresan och behöver jag uppvisa ett negativt covid-19-test? Coronapandemins effekter varierar mellan olika länder och regioner. Utrikesdepartementet har samlat de vanligaste frågorna och svaren inför utlandsresan.

Allt om regeringens arbete med coronapandemin

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 520 träffar.