Arbetet med coronapandemin

Under coronapandemin har flera krisåtgärder beslutats och genomförts för att möta konsekvenserna av pandemin. De flesta av dessa åtgärder har avslutats, liksom de smittskyddsåtgärder som har införts. Regeringen följer även fortsatt utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser.

Aktuellt

  • Socialministern har tagit emot utvärderingen av genomförandet av vaccinering mot covid-19 i Sverige

    Genomförandet av vaccineringen mot sjukdomen covid-19 har varit unikt i sin omfattning. Nu har regeringens särskilde utredare Anders W Jonsson överlämnat en utvärdering av insatsen till socialminister Jakob Forssmed.

  • Nationell start för den breda vaccinationsinsatsen med uppdaterat covid-19-vaccin

    Tisdag den 7 november startar den breda vaccinationen med uppdaterat covid-19-vaccin i Sverige. Den senaste statistiken visar att spridningen av covid-19 fortsätter att öka. Det är därför viktigt att de som rekommenderas vaccination mot covid-19 vaccinerar sig för att bidra till en så frisk höst och vinter som möjligt.

Aktuell information

Illustration: Regeringskansliet

Information till dig som privatperson

För information kring beslut och åtgärder som påverkar dig som privatperson hänvisar vi till den samlade och bekräftade informationen från ansvariga myndigheter på krisinformation.se.

Corona-stämpel och grafisk bild av bokstaven i innuti en cirkel
Åtgärder, beslut och initiativ med anledning av coronapandemin Illustration: Regeringskansliet

Gällande stödåtgärder

Med anledning av coronapandemin infördes flera stöd och bidrag till olika branscher. De flesta av dessa stöd har avslutats, men här hittar du information om de som fortfarande gäller.

Illustration: Regeringskansliet

UD:s reseinformation

Vad behöver jag tänka på före utlandsresan och behöver jag uppvisa ett negativt covid-19-test? Coronapandemins effekter varierar mellan olika länder och regioner. Utrikesdepartementet har samlat de vanligaste frågorna och svaren inför utlandsresan.

Allt om regeringens arbete med coronapandemin

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 526 träffar.