Johan Forssell

Johan Forssell

Bistånds- och utrikeshandelsminister

Utrikesdepartementet

Regeringen och statsråden i sociala medier

Länkar till konton i sociala medier som Regeringskansliet ansvarar för och andra konton som statsråden använder finns här:

Aktuellt från Johan Forssell

 • Sverige ökar stödet för att möta den globala hungerkrisen

  Regeringen ökar nu stödet till FN:s livsmedelsprogram (WFP) med 239 miljoner kronor för att omedelbart bemöta den fördjupade globala hungerkrisen, som förvärrats av Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina. Medlen ska användas till att möta de stora behoven i flera av de svårast drabbade länderna.

 • Stöd till Ukraina prioriterat när Johan Forssell träffar Världsbankschefen Ajay Banga

  gruppbild inomhus
  På mötet deltog bistånds- och finansministrar från de nordisk-baltiska länderna och Världsbankens nytillträdde chef Ajay Banga. Foto: Anna Bitic/Regeringskansliet

  Den 14 september deltog bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell i guvernörsmöte med den nordisk-baltiska valkretsen i Världsbanken. På mötet diskuterade ministrarna de pågående reformerna av Världsbanken med dess nytillträdde chef Ajay Banga.

 • Ukrainagarantier som ett nytt svenskt exportstöd

  (Ny version) I budgetpropositionen för 2024 föreslår regeringen att 333 miljoner kronor avsätts för särskilda exportkreditgarantier för svenska företag som handlar med Ukraina. De särskilda exportkreditgarantierna innebär att svenska företag inte själva behöver bära hela risken i en exportaffär.

Innehåll från Johan Forssell

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 100 träffar.