Hoppa till huvudinnehåll

Sydsudan

Sveriges relationer med Sydsudan går tillbaka till 70-talet, då svenska civilsamhällesorganisationer, inklusive Svenska kyrkan, Pingstkyrkan och Rädda Barnen, verkade i området. Sverige har haft officiella relationer med Sydsudan sedan landets självständighet från Sudan 2011. Relationen har inkluderat ett brett stöd till freds- och statsbyggande, samt humanitärt bistånd.

Sveriges bilaterala strategi för utvecklingssamarbetet med Sydsudan fasas ut under 2024, men insatser fortsätter genom regionala och tematiska strategier. Sverige kommer fortsatt att kanalisera utvecklingsbistånd till Sydsudan genom kärnstöd till olika FN-organisationer och inom ramen för internationella finansieringsinstitutioners engagemang.

När Sveriges sektionskansli i Juba avvecklats under 2024 kommer relationerna till Sydsudan att hanteras från ambassaden i Addis Abeba, när Sveriges ambassadör i Addis Abeba ackrediterats även till Sydsudan. Sydsudans ambassadör i Oslo är ackrediterad till Stockholm.

Visum

UD svarar inte på frågor om visum till andra länder. För information om visumregler kontakta det aktuella landets ambassad.
För information om visum till Sverige hänvisas till Migrationsverkets webbplats.

Innehåll om Sydsudan

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 9 träffar.

Laddar...