Startsidan

Aktuell reseinformation från UD

Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

 • Regeringen remitterar förordning för utbetalning av elstöd

   Svenska kraftnäts ställföreträdande generaldirektör Peter Wigert, energi- och näringsminister Ebba Busch, äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje och Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg står vid varsitt talarbord i en presskonferenssal. Journalister i förgrunden och svenska flaggor och EU-flaggor i bakgrunden.
  Den 30 november hölls en pressträff om högkostnadsskydd för höga elpriser. Medverkade gjorde Svenska kraftnäts ställföreträdande generaldirektör Peter Wigert, energi- och näringsminister Ebba Busch, äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje och Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg. Foto: Elima Mwinyipembe/Regeringskansliet

  Regeringen remitterar en förordning för hur utbetalningarna av högkostnadsskyddet kommer att ske. Stödet kommer i ett första steg att betalas ut till hushållen och planen är att utbetalningarna påbörjas under februari 2023 om inget oförutsett inträffar. Detta framkom under en pressträff som energi- och näringsminister Ebba Busch och äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje höll onsdagen den 30 november tillsammans med Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg och Svenska kraftnäts ställföreträdande generaldirektör Peter Wigert.

 • Det svenska ordförandeskapet i EU:s ministerråd i fokus under Europaparlamentets besök i Stockholm

  Roberta Metsola och Ulf Kristersson står framför varsin talarstol. I bakgrunden syns EU- och svenska flaggan.
  Europaparlamentets talman Roberta Metsola och statsminister Ulf Kristersson håller pressträff. Foto: Johannes Frandsen/Regeringskansliet

  Regeringen träffade den 30 november Europaparlamentets talmanskonferens som besökte Stockholm med anledning av det kommande svenska ordförandeskapet i Europeiska unionens råd.

Utrikesminister Tobias Billström och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg står inomhus och skakar hand framför en fotovägg.
Utrikesminister Tobias Billström och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. Foto: Nato

Starkt stöd för svenskt Natomedlemskap vid Natos utrikesministermöte

Samsyn och enighet präglade det första Nato-utrikesministermöte som Sverige deltagit i som inbjuden. Sverige deltog aktivt i alla diskussioner, som hade ett starkt fokus på Rysslands aggression mot Ukraina och det militära och civila stödet till Ukraina.

Utrikesminister Tobias Billström skakar hand med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Kiev
Under dagen hade de nordiska och baltiska utrikesministrarna möten med bland andra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Kiur Kaasik, Delfi Meedia

Utrikesminister Tobias Billström har träffat Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj

Utrikesminister Tobias Billström besökte Ukrainas huvudstad tillsammans med sex andra utrikesministrar från Norden och Baltikum. I Kiev träffade de Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, premiärminister Denys Sjmyhal, vice premiärminister Olha Stefanisjyna och utrikesminister Dmytro Kuleba bland andra.

Gunnar Strömmer och Paulina Brandberg står vid mikrofoner framför fotografer i en presskonferenssal. Svenska flaggor och EU-flaggan i bakgrunden.
Justitieminister Gunnar Strömmer och jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg. Foto: Niklas Forsström/Regeringskansliet

Nytt åtgärdsprogram mot mäns våld mot kvinnor ska tas fram

Regeringen kommer inom kort påbörja arbetet med att ta fram ett nytt åtgärdsprogram för att motverka och bekämpa mäns våld mot kvinnor. En åtgärd på området som regeringen fattat beslut om handlar om att oskuldskontroller, oskuldsintyg och oskuldsoperationer ska kriminaliseras.

Ebba Busch och Sanna Marin
Vice statsminister Ebba Busch och Finlands statsminister Sanna Marin under evenemanget Into the Woods. Foto: Lauri Heikkinen/finska regeringskansliet

Hållbart byggande i trä i fokus på Into the Woods

Vice statsminister Ebba Busch deltog på Into the Woods i Finland. Evenemanget är en del av initiativet Ett nytt europeiskt Bauhaus som samlar europeiska beslutsfattare för diskussioner om hållbar utveckling och skogens betydelse för den byggda miljön.

Porträttfotografi på Jakob Forssmed som står framför en grå bakgrund.
Socialminister Jakob Forssmed. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Regeringen satsar på att förebygga och bryta ofrivillig ensamhet

För att stärka folkhälsan och minska konsekvenserna av ofrivillig ensamhet föreslår regeringen en treårig gemenskapssatsning som 2023 uppgår till 300 miljoner kronor.

Elisabeth Svantesson står inomhus vid ett bord med en budgetlunta klädd i blågula band.
Finansminister Elisabeth Svantesson med budgetpropositionen för 2023. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Budgetpropositionen för 2023

Budgetpropositionen för 2023 har överlämnats till riksdagen.

Foto: Tomas Ärlemo/Svenska Kraftnät

Energiförsörjningen

Här samlas information om åtgärder för att säkerställa en väl fungerande elmarknad i Sverige.

Foto: Johannes Frandsen/Regeringskansliet

Sveriges EU-ordförandeskap 2023

Det första halvåret 2023 är Sverige ordförande i EU:s ministerråd. Det innebär att Sverige kommer leda arbetet i rådet.

Innehåll från regeringen och Regeringskansliet

RSS Mail
Prenumerera

Totalt 29314 träffar.