Fyra personer står bredvid varandra i en verkstadslokal och tittar leende in i kameran. Foto: Maskot/Folio

Aktuellt från regeringen och Regeringskansliet

  • Utredning av det socialpolitiska nordiska samarbetet

    Hur kan det nordiska sociala arbetet stärkas? Det presenterades tisdagen den 16 oktober då utredaren Árni Páll Árnason överlämnade en översyn av nordiskt samarbete på det sociala området till socialminister Annika Strandhäll och Nordiska ministerrådets generalsekreterare Dagfinn Høybråten.

  • Statsministern leder en övergångsregering

    Den 25 september hölls den statsministeromröstning i riksdagen som grundlagen föreskriver. Eftersom statsminister Stefan Löfven inte hade tillräckligt stöd i riksdagen, har talmannen entledigat statsministern och övriga statsråd.

Ann Linde
EU- och handelsminister Ann Linde företräder Sverige när EU:s ministerråd för allmänna frågor möts 16 oktober i Luxemburg. EU:s budget för perioden 2021-2027 är en av mötets frågor. Foto: EU-representationen

Budget, brexit och rättsstatens ställning i Polen på EU-möte

Diskussioner om EU:s flerårsbudget, rättsstatens ställning i Polen och förberedelser inför Europeiska rådets möte senare i oktober är några av frågorna i allmänna rådet 16 oktober. Läget i förhandlingarna om brexit kommer också att gås igenom. EU- och handelsminister Ann Linde företräder Sverige.

Juliane Bogner-Strauss och Sven-Erik Bucht
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i samtal med österrikiska ministern Juliane Bogner-Strauss vid ett tidigare möte i EU:s jordbruks- och fiskeråd. Foto: Europeiska unionens råd

Östersjöns fiskekvoter för 2019 beslutade

EU:s jordbruks- och fiskeministrar träffades i Luxemburg den 15 oktober för att bland annat enas om mängden fisk som får tas upp ur Östersjön under 2019. De diskuterade även EU:s gemensamma jordbrukspolitik efter 2020.

En grupp unga människor sitter runt ett bord och arbetar i datorer.
Studenter vid Hyper Island. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Brexit och medborgarna

Storbritannien förväntas lämna EU den 30 mars 2019. Vad betyder brexit för de medborgare som särskilt berörs? Det vill säga de svenskar och andra EU-medborgare som är bosatta i Storbritannien och de britter som bor i Sverige eller i övriga EU27.

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Sommarens torka och värme

Den långvariga värmen och torkan i sommar har påverkat många delar av samhället. Det har varit flera skogsbränder, jordbruket har drabbats hårt av torkan och grundvattennivåerna har sjunkit. De höga temperaturerna kan dessutom medföra hälsoproblem, särskilt hos äldre och sjuka. Regeringen fattar nödvändiga beslut löpande och Regeringskansliet har kontinuerlig kontakt med ansvariga myndigheter.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 37229 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida