Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde har den 28 april överläggningar med USA:s utrikesminister Mike Pompeo

Publicerad

Utrikesministern genomför också 28-29 april ett virtuellt besök i Washington DC.

På dagordningen för de bilaterala överläggningarna står aktuella utrikes- och säkerhetspolitiska frågor.

- Den svenska strategin mot covid-19 väcker amerikanskt intresse. Vidare kommer vi att prata om vägen framåt efter pandemin. Ekonomin måste byggas upp igen, både lokalt och globalt och det demokratiska och öppna samhället måste skyddas. Vi kommer också diskutera den oroande utvecklingen i Jemen och hur vi kan fortsätta arbetet för kärnvapennedrustning i Nordkorea, där Sverige har en framträdande roll. Både jag och utrikesminister Pompeo har nyligen besökt Belarus och vi kommer att tala om hur vi kan främja en mer demokratisk utveckling i landet, säger Ann Linde.

Linde kommer också att delta i ett webinarium om covid-19 och inviga ambassadens virtuella utställningar i House of Sweden: Papier, Sustain Able Voices och Smart Mobility.

- Jag är stolt över att genomföra det första virtuella ministerbesöket. Under dagarna kommer jag bland annat att inviga ambassadens virtuella utställning samt delta i ett seminarium om säkerhet och transatlantiska förbindelser tillsammans med Atlantic Council, säger Linde.

- På sätt och vis kan man säga att den sociala distanseringen möjliggör ett bredare och mer inkluderande deltagande. Till exempel kan ju även en publik utanför Washington följa webinariet. Och även en svensk publik får möjlighet att ta del av ambassadens fantastiska utställningar, avslutar Linde.

Presskontakt

Klara Watmani
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00